Z pewnością wielu z Was zna ciasto o smaku Rafaello. Jeżeli nie, to możecie je od razu poznać w ciut zdrowszej wersji. Jego wykonanie jest banalnie proste, dlatego idealnie nada się, gdy przyjdzie ochota na coś słodkiego, a na "pichcenie" nie będzie zbyt wiele czasu.
3 budynie waniliowe
erytrol
duże opakowanie wiórków kokosowych 200g
1 l mleka (ja używałam zwykłego, ale może być roślinne)
Płatki migdałowe do dekoracji
Krakersy układamy w foremce i przekładamy gęstą masą kokosowo-budyniową tworząc warstwy. Wierzch posypujemy płatkami migdałowymi. Całość wkładamy do lodówki. Ciasto będzie gotowe już po godzinie, ale przygotować je dzień wcześniej.
Składniki
1 duże opakowanie słonych krakersów3 budynie waniliowe
erytrol
duże opakowanie wiórków kokosowych 200g
1 l mleka (ja używałam zwykłego, ale może być roślinne)
Płatki migdałowe do dekoracji
Wykonanie
Do zimnego mleka wsypujemy kokos, budynie i erytrol (proponuję dać sporo jeżeli ktoś lubi słodkie desery, najlepiej dodać tyle co cukru w przepisie na opakowanie + 1 łyżkę extra, oczywiście razy 3). Całość dokładnie mieszamy. Następnie całość zaczynamy podgrzewać cały czas mieszając.Krakersy układamy w foremce i przekładamy gęstą masą kokosowo-budyniową tworząc warstwy. Wierzch posypujemy płatkami migdałowymi. Całość wkładamy do lodówki. Ciasto będzie gotowe już po godzinie, ale przygotować je dzień wcześniej.
Prześlij komentarz