czwartek, 14 lipca 2016

Muffinki fasolove z nadzieniem malinowym

Muffinki fasolove z nadzieniem malinowym

Bardzo proste do wykonania :-)

Ciasto



Ciasto na babeczki wykonaƂam z tego samego przepisu co brownie fasolove (przepis tutaj) z tym, ĆŒe nie pominęƂam suszone ƛliwki i migdaƂy. Ciasto przeƂoĆŒyƂam do foremki silikonowej do babeczek wyƂoĆŒonej papilotkami. PiekƂam w piekarniku ok 25 minut (temp 180 stopni)




Nadzienie



SkƂadniki:

ĆŒelatyna
maliny
erytrol



MaƂe pudeƂeczko malin zblendowaƂam z 2 ƂyĆŒeczkami erytrolu. Następnie w 3 ƂyĆŒkach gorącej wody rozpuƛciƂam 2 ƂyĆŒeczki ĆŒelatyny. DodaƂam ĆŒelatynę do malin, dokƂadnie wymieszaƂam i wstawiƂam do lodĂłwki do czasu aĆŒ muffiny wystygƂy.




Nadziewanie:



Gdy muffinki wystygną nadziewany je malinami przy pomocy specjalnej "strzykawy" do nadziewania. Nadmiar musu, ktĂłry wyleje się z babeczek uĆŒyƂam jako "kleju" do zamocowania dekoracji (w tym przypadku: kawaƂki truskawki)




Przeƛlij komentarz

Whatsapp Button works on Mobile Device only

Start typing and press Enter to search